Chinezii au dezvoltat un nou sistem de identificare: Scanarea vaselor de sânge din palmă

Cele mai multe companii care produc tehnologie de identificare a persoanelor aleg să se concentreze pe recunoașterea facială, însă această firmă chineză a dezvoltat un sistem mult mai precis, bazat pe dispunerea vaselor de sânge din palmă.

Chinezii au dezvoltat un nou sistem de identificare Scanarea vaselor de sânge din palmă

AirWave analizează dispunerea vaselor de sânge din palma utilizatorului și creează o hartă digitală pe care o compară cu înregistrările din baza de date. Foto: China Daily

 

Dezvoltat de compania Melux, AirWave este un sistem de identificare „incredibil de eficient”, despre care reprezentanții firmei spun că este de un milion de ori mai precis decât tehnologia de recunoaștere facială disponibilă acum pe piață.

Pe fața unui om există între 80 și 280 de puncte caracteristice pe care inteligența artificială le poate scana atunci când evaluează imaginile, însă AirWave este capabil să scaneze peste un milion de micropuncte din palmă într-un interval de sub 0.3 secunde, ceea ce înseamnă că este imposibil de fraudat.

Este nevoie doar de trecerea palmei peste un senzor special pentru a obține o autentificare sau autorizare în timp real.

Tehnologia AirWave, bazată pe inteligența artificială, este capabilă să detecteze milioane de micropuncte caracteristice, de la venele mari la capilare, cu o singură trecere a palmei prin detector. Utilizatorii își pot vedea de treabă, fiindcă durează foarte puțin să fie autorizați”, a declarat recent pentru China Daily Xie Qinglu, fondator și președinte al MELUX.

Venele mari și capilarele de sub piele sunt unice la fiecare individ. Sunt mai sofisticate decât sistemele de drumuri dintr-o metropolă. Tehnologia AirWave poate să identifice cu acuratețe o mână dintr-un miliard în mai puțin de trei zecimi dintr-o secundă”, a adăugat Xie.

Chinezii au dezvoltat un nou sistem de identificare Scanarea vaselor de sânge din palmă

Sistemul AirWave scanează milioane de micropuncte distincte, spre deosebire de cele maximum 280 de micropuncte pe care se bazează sistemele de recunoaștere facială obișnuite. Foto: China Daily

 

În momentul de față, China se bazează pe recunoaștere facială, coduri QR și sisteme de parole pentru a autoriza plățile mobile. Melux consideră că aceste metode pot fi exploatate de hackeri și că sunt greoaie pentru utilizatorii vârstinici.

Există, de asemenea, îngrijorări legate încălcarea dreptului la viață privată, mai ales în cazul recunoașterii faciale. AirWave este prezentat ca fiind „mult mai eficient, sigur, ușor de folosit și mai puțin intruziv”.

Creată în 2018, tehnologia AirWave „face valuri” în China și este deja folosită în mai multe cafenele și zone de servicii publice (guvernamentale) în provincia Guangdong, din sudul Chinei.

În momentul de față, Melux este în tratative cu un operator de metrou din Guangzhou pentru a implementa AirWave ca „metodă infailibilă” de autentificare.

Sursa