Atenție la mâncarea contrafăcută! Chinezii au ajuns să producă ouă false

Deja faimoși pentru obiceiul lor de a contraface haine, încălțăminte sau electronice produse de mărci cunoscute, chinezii au reușit să ducă falsificarea pe noi culmi. Ei au creat ouă de găină false, pe care le răspândesc nu doar în China, ci în întreaga Asie.

Ca aspect, nu există aproape nicio diferență între un ou real și unul fals. Așadar, un cumpărător obișnuit ar putea fi ușor păcălit să cumpere această marfă. Deși coaja celor false este ceva mai tare, ea seamănă extrem de bine cu cea reală. Până și pelicula subțire care protejează interiorul este prezentă în „oul chinezesc”. 

De asemenea, culorile și formele gălbenușului și albușului sunt aproape identice cu cele reale și doar cineva foarte atent și-ar da seama că are de-a face cu un fals.

Ouăle flase au apărut la mijlocul anilor ’90, iar producția lor s-a răpândit peste tot în China. În 2005, prețul de producție al unui ou fals era la jumătate față de cel al unui ou real. Cu instrumentele și materialele potrivite, o persoană poate produce 1.500 de ouă false pe zi.

Cum se produc aceste ouă

Pentru a produce albușul, ei folosesc rășină, amidon și pigmenți. Apoi adaugă alginat de sodiu, extras din alge brune, care dă vâscozitatea dorită. La albușul astfel preparat se adaugă gălbenușul, ce constă într-un alt amestec de rășină și pigmenți. Odată ce interiorul este gata, se creează coaja dintr-un mix de parafină, gips și carbonat de calciu. Practic, nimic din acest ou nu provine de la vreo găină. 

În pofida măiestriei chinezilor, o persoană atentă ar observa că are de-a face cu un ou fals. În primul rând, coaja ouălor chinezești are o formă perfectă și este fină, fără asperități. Mai mult, ouăle reale au un miros slab, pe care cele false nu-l au. De asemenea, după ce oul este spart, gălbenușul și albușul se amestecă foarte repede deoarece sunt făcute din aceleași ingrediente.

Iată cum reușește un chinez să producă un ou fals în doar câteva minute.

Sursa