5 poziții de YOGA odihnitoare care VINDECĂ ANXIETATEA

Aceste poziții simple de Yoga te ajută să îți restabilești echilibrul interior și să te recalibrezi.

Dacă le practici cu regularitate, acestea se pot transforma într-un obicei benefic pentru starea ta de bine. Fă-ți un ritual pentru fiecare zi prin care să te conectezi la starea de liniște și pace interioară.

Cu țoții ne putem simți anxioși uneori, dar dacă avem uneltele benefice pentru liniștire, reușim să ținem în frâu în mod eficient, aceste sentimente care uneori ne tulbură. Pozițiile simple de Yoga au această putere de a oferi o stare de bine și ne învață în același timp cum să avem grijă de noi înșine.

Poziții de Yoga pentru stările de anxietate – Cum să te liniștești cu ușurință

Yoga pentru starea de bine Poziția copilului

Poziția copilului este una dintre cele mai celebre poziții din Yoga și reprezintă modalitatea cea mai la îndemână pe care o avem de a ne relaxa

Copiii o cunosc foarte bine. Noi de ce am uitat-o? E momentul să ne reamintim…

pozitia copilului, yoga

Foto: Shutterstock/ fizkes

Poziția copilului este ce mai relaxantă și odihnitoare poziție. În timpul ședințelor de Yoga mai intense, aceasta este folosită pentru a liniști corpul dar o putem integra în viață de zi cu zi, ori de câte ori avem nevoie.

Din genunchi, fie cu ei apropiați, fie cu ei deschiși cât îți permite flexibilitatea proprie, apleacă-te în față cu brațele întinse pe lângă urechi. Inspiră în timp ce îți duci fruntea la podea. Îți poți sprijini fruntea și cu o pernuță sau păturică. Expiră pe măsură ce îți trimiți brațele în față. Relaxează-ți corpul, simte-te în confort și în siguranță…

Yoga care vindecă anxietatea Poziția pisică/vacă

Poziția pisică/ vacă face bine sistemului nervos și relaxează în mod instant corpul. Majoritatea nervilor importanți se găsesc în zonă coloanei. Când ne calmăm sistemul nervos, întregul corp se relaxează. Puterea Yoga stă în faptul că nu stimulează doar doar sistemul parasimpatic (odihnă și digestia) ci, în același timp, calmează și sistemul de răspuns luptă și fugi care se activează în stările de anxietate.

yoga, pozitia vaca

Pozitia vaca – Foto: Shutterstock/ fizkes

Ca să practici această poziție, așează-te pe cele patru membre, ca în imagine, cu brațele sub umeri și degetele răsfirate. Sincronizează-ți respirația cu mișcarea – inspiră pe măsură ce îți arcuiești coloana și deschizându-ți pieptul (poziția vacă); arcuiește-ți pe măsură ce expiri, coloana și du-ți bărbia spre piept, privind înspre buric (poziția pisică). Poți să închizi ochii că să duci mai multă atenție în interiorul tău.

Pozitia pisica – Foto Shutterstock/ DR Travel Photo and Video

Yoga – poziție bine-făcătoare: Picioarele sprijinite de perete

Această poziție este de asemenea extrem de relaxantă și liniștitoare. Are incredibile beneficii și te ajută de asemenea și cu sănătatea coloanei. Dacă îți alegi o singură poziție ca să o practici, să fie aceasta!

pozitie de yoga, yoga

Foto: Shutterstock/

Așează-ți salteluța de yoga sau păturica în apropierea unui perete gol, cu suficient spațiu pentru picioarele tale. Ridica-ți picioarele de-a lungul peretelui, în timp ce ai spatele pe podea. Trebuie să ai posteriorul cât mai aproape de perete. Cu picioarele alungite pe perete, ține-ți și mâinile alungite pe lângă corp și cu palmele jos. Ține ochii închiși, pentru a te relaxa.

Concentrează-te asupra respirației. Poți să faci un mic exercițiu de respirație: numără până la 5 pe inspirație și apoi fă la fel pe expirație. Această poziție este foarte benefică pentru liniștirea inimii, minții și a sistemului limfatic. 

Poziții de Yoga pentru stările de anxietate

Yoga – poziție pentru liniștire – Aplecări în față

În Yoga, aplecările în față sunt folosite pentru liniștirea corpului după exerciții mai intense. Această poziție are rol de calmare profundă. De asemenea, această poziție încurajează la introspecție și pace interioară.

yoga, pozitie de yoga pentru anxietate

Foto: Shutterstock/ fizikes

Pentru mulți oameni, aplecările în față poate fi provocatoare din cauza întinderii mușchilor de la copase și necesității de a avea tendoane flexibile. Dar nu e necesar să te forțezi prea mult. E OK  să te apleci doar cât îți permite mobilitatea. Poți să execuți această poziție din stând la podea sau din picioare. Nu te chinui în nici un fel, simte-te cât mai confortabil. Expiră, iar pe respirație încearcă să te întinzi încă puțin mai mult. Stai în această poziție câteva minute și apoi relaxează-te pe spate.

Poziție Yoga Savasana (Poziția de odihnă)

Savasana îți da posibilitatea de a te abandonă complet stării de relaxare și eliberare de tensiune.

Întinde-te pe o salteluță de yoga sau pe o păturică cu brațele într-o parte și cu palmele deschise înspre în sus, cu picioarele ușor desfăcute. Asigură-te că ai corpul aliniat corect și că te simți confortabil. Dacă ai probleme cu spatele, poți să îți pui o pernuță sub genunchi. Relaxează-ți conștient fiecare parte a corpului. Observă punctele în care corpul tău atinge podeaua și golurile pe care corpul tău le face în contact cu podeaua. Mută-ți atenția de la picioare înspre restul corpului, până la cap. Concentrează-te pe respirație și inspirație și permite minții tale să se așeze și să uite…

yoga

Foto: Shutterstock/ fizikes

Este o poziție extrem de benefică în stările de anxietate. Cu cât învățam să ne abandonăm mai ușor, cu atât vom avea mai mult control asupra stărilor noastre de agitație interioară, ceea ce ne permite să ne creștem vibrația mai repede și să ne reechilibram ori de câte ori este nevoie.

Namaste! 🙂

Îți ofer si muzica mea preferata pentru linistire si meditatie:

Foto homepage: Pexels/ Samuel Silitong

Sursa

Mai citeste si:

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://inspira-te.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '9027'}); });