Сum sa curatim, fara a prejudicia, ecranul laptopului, smartphone-ului sau a televizorului: 5 reguli utile

Smartphone-urile si laptopurile pastreaza atata informatie personala, incat demult au devenit o parte din noi, un organ suplimentar.

De aceea si trebuie sa le purtam de grija minutios, ca sa ne serveasca mai mult timp. Sa stergem fiecare firicel de praf – e de prisos. De curatit insa regulat ecranul laptopului, smartphone-ului e necesar. Si nu cu un servetel de hartie sau cu ce s-a nimeri, dar urmand anumite sfaturi. Care-s ele? Vedeti mai jos.

Ati stiut ca pe ecranul smartphone-ului sunt de zeci de ori mai multi microbi decat pe manerul usii de la veceurile publice? Nu e de mirare, telefonul se afla in mainile omului contemporan zile intregi – si in transportul public, si in asternut. Si daca dupa vizitarea locurilor publice majoritatea dintre noi isi spala bine mainile, dupa folosirea telefonului – nu.

Veti acorda un serviciu de nepretuit sanatatii dumneavoastra, daca veti obisnui sa curatiti bine smartphone-ul de vreo doua ori pe saptamana. Aceasta, de altfel, se refera si la laptop, calculator, si chiar televizor. Regulile sunt aceleeasi pentru toate.

Regula 1: Panza potrivita

Toti consultantii si mesterii de gadget-uri sunt solidari in aceasta privinta: doar microfibra. Toti posesorii de ecrane senzoriale trebuie sa-si procure un fragment sau un servetel special din aceasta panza. Ele deseori se livreaza in set cu laptopul sau alta tehnica, sau cu ochelarii de soare. Alte tipuri de panza si cu atat mai mult hartia si servetelele umede trebuie excluse la sigur.

Regula 2: Curatitorul

Ecranul sensorial sau televizorul LCD poate fi sters cu un servetel uscat de panza din microfibra sau adaugand un remediu special pentru curatire. Daca nu planuiti sa cumparati un asa remediu, puteti pregati de sine statator un analog al acestuia.  Amestecati apa distilata cu otet in proportie de 50/50. Turnati numaidecat amestecul intr-un flacon cu pulverizator. Cu cat mai marunta e pulverizarea, cu atat e mai bine.

Regula 3. Directia

Specialistii recomanda ca orice ecran sa fie curatit cu miscari orizontale. Cercuri si alte figuri geometrice puteti aplica numai in cazul cand pata nu se lasa curatita usor.

Regula 4: Nu apasati

Ce se poate spune la acest capitol: stim cu totii, ecranul e un lucru fragil.

Regula 5: Suplimentara

Pentru a curati mai efectiv ecranul smartphone-ului, tabletei sau a laptopului, lansati editorul de text sau o pagina web cu fundal alb. Astfel veti observa cu siguranta chiar si cele mai mici pete.