Sfaturi din bucătărie: 9 Trucuri care îți vor fi de ajutor în pregătirea și păstrarea alimentelor!

Bucătăria nu este pur și simplu un loc în casă predestinat pentru pregătirea bucatelor. Pentru multe femei, aceasta poate deveni câmpul pentru exprimarea creativității și a zborului de fantezie inepuizabilă. Iată câteva trucuri utile care îți vor fi de ajutor în pregătirea și păstrarea alimentelor, dar și în curățarea locului de muncă pentru a-ți face viața mai ușoară!

1.Cum să curăți ghimbirul

Oricine a curățat ghimbirul cel puțin o dată știe, că cu un cuțit standard de bucătărie nu prea reușești. Data viitoare, încearcă să curăți ghimbirul cu o lingură simplă. Astfel, procesul de înlăturare a coajei va fi mult mai comod, în plus vei evita riscul de a te răni.

2.Cum să păstrezi bananele

Nu toți cunosc faptul, că bananele se strică mult mai repede dacă sunt păstrate împreună. De aceea, dacă iubești aceste fructe și vrei să rămână proaspete cât mai mult posibil, păstrează-le separate una câte una.

3.Merele și cartofii

Pentru ca cartofii să nu încolțească prea repede, păstrează-i alături de mere. Aceeași regulă este valabilă și pentru alte legume. Principiul unei astfel de interacțiuni a acestor culturi încă nu a fost explicată din punct de vedere științific, dar experiența practică a sute de proprietari ne convinge că depozitarea comună a merelor și a cartofilor este foarte eficientă.

4.Folosește ața pentru a tăia tortul

Multe gospodine se plâng, că nu reușesc să taie cu grijă tortul cu ajutorul cuțitului. Pentru a evita rezultatele neplăcute încearcă să o faci cu ajutorul aței. Ia un fir de ață de lungimea potrivită, pune-l de-a lungul liniei după care ai vrea să tai tortul și apasă ața cum se cuvine. Mișcă cu atenție firul de ață prin grosimea tortului până ajungi la blatul de jos.

5.Cum să păstrezi verdeața proaspătă cât mai mult posibil

Pentru ca chiar și după 1-2 săptămâni de păstrare în frigider, verdeața să aibă un aspect proaspăt, pune-o în recipiente sau containere potrivite, acoperite cu șervețele de hârtie obișnuite. Pe întreaga perioadă de păstrare, șervețelul va absorbi excesul de umiditate, astfel încât verdeața își va păstra prospețimea și va arăta ca cea adusă din grădină.

6.Oul poate fi înlocuit cu banană

Unul dintre cele mai importante componente ale oricărei copturi sunt ouăle. De numărul acestora depinde structura finală a produselor de patiserie. Dar ce să faci dacă nu ai suficiente ouă pentru a face un tort sau o prăjitură? Bucătarii experimentați spun că ouăle pot fi înlocuite cu banane. O astfel de metodă nu va strica deloc gustul copturilor, ci o va face și mai delicioasă. Înlocuiește ouăle în aluat în proporție de 1 ou = 1/2 banană.

7.Cum să decorezi neobișnuit prăjitura

Folosește obiecte simple și disponibile pentru ornamentarea aluatului – clești, tirbușon sau mărgele. Pur și simplu „mergi” de-a lungul marginilor viitoarei capodopere culinare cu unul dintre aceste obiecte. Rezultatul este unul fantastic!

8.Cum să încălzești corect mâncarea în cuptorul cu microunde

Mulți se plâng, că mâncarea se încălzește neuniform în cuptorul cu microunde. Pentru a rezolva această problemă, fără a cheltui mulți bani pentru achiziționarea tehnologiei mai avansate, plasează alimentele pe marginile platoului. Astfel poți obține o încălzire uniformă a alimentelor.

9.Clipsuri pentru hârtie pentru păstrarea buretelui 

Buretele de la bucătărie este un mediu favorabil pentru diferite bacterii și ciuperci. Buretele umed treptat începe să emane un miros neplăcut și să aibă un aspect foarte neatractiv. Pentru a evita toate acestea, pur și simplu, utilizează un clip pentru a ține buretele. Astfel, acesta va fi în poziție verticală și apa se va scurge mai repede, ceea ce va prelungi semnificativ perioada de utilizare.

Sursa

Mai citeste si: